НОВИНИ

Температури около и над 30° и следобедни валежи в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
12:31, 25.05.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове в източните райони ще остане слънчево с умерен вятър от изток-югоизток. В западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но ще вали главно в планинските райони. Максималните температури ще бъдат между 25 и 32 градуса, по Черноморието – от 17° до 20°.

Утре ще бъде още по-топло с максимални температури между 28 и 33 градуса. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен, в Дунавската равнина – временно силен. Ще преобладава слънчево време с условия за следобедни превалявания и гръмотевици на места в източната половина от страната и в планинските райони.

Слънчево време ще преобладава и по Черноморието, но след обяд и вечерта на места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Максималните температури ще са в широки граници – от 21° на север до 30° на юг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде и в планините, но в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен северозападен вятър, а температурите ще останат без съществена промяна.

И на Балканите денят ще започне със слънчево време, но през втората половина на деня на много места в северната половина от полуострова ще превали и прегърми, а вятърът от запад-северозапад временно ще се усили.

У нас в близките дни времето ще остане слънчево и по-топло от обичайното за края на май, но ще има и райони със следобедни превалявания и гръмотевици. Повишена вероятност за по-интензивни валежи и гръмотевични бури има в неделя, в западната половина от страната, където се очаква и съществено захлаждане. В източните райони ще духа силен южен вятър и очакванията са за температури до около 35 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звездите на световния тенис за седми път в България на Sofia Open
Звездите на световния тенис за седми път в България на Sofia Open
Мощите на Св. Св. Кирил и Методий напускат България (СНИМКИ И ВИДЕО)
Мощите на Св. Св. Кирил и Методий напускат България (СНИМКИ И ВИДЕО)