НОВИНИ

Температури от 27 до 35 градуса днес

bnt avatar logo
от Христина Балинска
07:00, 13.08.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има преди обяд над Източна България, а след обяд - над централните райони и планините. Ще бъде почти без валежи. Със слаб вятър от изток-североизток ще прониква по-хладен въздух и максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в часовете преди обяд, а на места по южното крайбрежие и слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Ще бъде по-хладно с максимални температури от 27 до 29 градуса. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

През почивните дни и в началото на новата седмица ще бъде слънчево. След обяд над планините ще се развива купеста облачност, по-значителна в събота, когато не са изключени изолирани валежи. Вятърът ще е слаб, от североизток. Температурите бавно ще се повишават и във вторник максималните ще бъдат между 33 и 38 градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипи на място продължават да следят огнищата в Рила
Екипи на място продължават да следят огнищата в Рила
Продължава ръстът на новите случаи у нас - 882 са положителни за денонощието
Продължава ръстът на новите случаи у нас - 882 са положителни за денонощието