НОВИНИ

Температури под нулата утре сутрин

bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 28.02.2021
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

След поредицата дни с необичайно топло за сезона време, тази сутрин вече имаше температури под нулата. Съществено е застудяването в планините - на Мусала температурата падна до минус 13°.

По-ниски в сравнение с вчера, ще бъдат максималните температури днес, в по-голямата част от страната между 8° и 14°. По-значителна облачност ще има в Западна и Източна България, където на места ще превалява слаб дъжд. В западните части от страната облачността ще е разкъсана. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад.

През нощта вятърът ще е слаб, от запад-северозапад. Облачността временно ще намалее до ясно време над почти цялата страна. Сутринта ни очакват температури между минус 1° и 4°, в София около 0°.

Утре вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще проникне нова порция по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 4°-5° в североизточните райони до 14° в крайните югозападни, за София - около 7°-8°. Още в сутрешните часове облачността от североизток ще започне да се увеличава и през деня на места ще превали слаб дъжд. В Североизточна България и в Централния Предбалкан дъждът ще се примеси със сняг.

Слаб сняг ще превалява и в планините, където облачността от североизток също ще се увеличи. Ще бъде ветровито, с умерен до силен северен вятър.

Максималните температури в планинските курорти - от минус 4° на Алеко, около и малко под нулата на Боровец и Пампорово и до 6° в Банско. Остава голяма опасността от лавини извън обработените ски писти.

Облачно, с валежи от дъжд и сняг ще бъде и в източните райони на Балканите. Над останалата част от полуострова ще е преобладава слънчево време.

Значителна облачност и валежи ще има и на места на Пиренейския полуостров, в отделни райони придружени от гръмотевици. Сняг ще превалява в северните райони от Норвегия, Швеция, Украйна и Европейска Русия. Над Западна и Централна Европа ще се задържи слънчево.

И у нас, във вторник ще има променлива облачност, почти без валежи, а температурите ще останат без промяна. В сряда, на 3 март, ще бъде предимно слънчево и съществено по-топло. Затоплянето ще продължи и през следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Медиана": 4 партии влизат със сигурност в парламента
"Медиана": 4 партии влизат със сигурност в парламента
Доц. Кунчев: Ако ситуацията стане нетърпима, ще прибегнем до ново затягане на мерките
Доц. Кунчев: Ако ситуацията стане нетърпима, ще прибегнем до ново затягане на мерките