НОВИНИ

Температурите ще достигнат 20 градуса

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 01.10.2021
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

С температури под 10° започна първият ден от месец октомври в по-голямата част от страната. Малко по-топло беше сутринта на места в южните райони и по Черноморието.

Следобед температурите в повечето райони ще бъдат между 15 и 20 градуса. Облачността ще се задържи значителна, но слаби превалявания от дъжд ще има само на отделни места, главно в южните райони от страната. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, а вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Минималните температури утре на повечето места ще бъдат между 5 и 10 градуса, в крайните източни райони, където ще има ниска облачност и мъгли - между 12° и 15°. В западната половина от страната ще има условия за образуване на слана.

През деня над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево. На изток облачността ще остане значителна, но до вечерта и там ще намалее. Максималните температури ще бъдат между 16 и 21 градуса, а вятърът ще е слаб до умерен от североизток.

Преди обяд облачно ще е и по Черноморието, но до вечерта облачността временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17 и 19 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Слънчево ще е времето в планините, с временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат между 8 и 13 градуса.

Хладно за началото на октомври ще се задържи на Балканите, особено в южните и източните райони от полуострова. На изток и облачността ще е по-често значителна, докато в западните и централните части ще намалее до предимно слънчево.

Ветровито и със значителни валежи ще бъде времето на Британските острови и в Северозападна Франция. Дъжд ще вали и на много места на Скандинавския полуостров, също и в Испания и Италия.

В близките дни у нас в повечето райони от страната, с изключение на Източна България и Черноморието, ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще се повишават, но минималните в много райони ще са под 10° и ще има условия за слани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията конфискува фалшиви маркови дрехи в Сандански
Полицията конфискува фалшиви маркови дрехи в Сандански
Уволняват Роналд Куман след мача с Атлетико Мадрид
Уволняват Роналд Куман след мача с Атлетико Мадрид