НОВИНИ

Тихомир Безлов: Мотивите за убийството могат да се търсят в миналото на Алексей Петров

bnt avatar logo
от БНТ
08:05, 17.08.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията каза в студиото на "Денят започва", че заради сходство с предишните опити за покушение срещу Алексей Петров, мотивите за убийството могат да се търсят в миналото на бизнесмена. Но самият той смята, че е по-вероятно да става дума за дейността му напоследък.

"Хората виждат сходство в подхода за убийството на Алексей Петров. Отдават го като една стара линия на конфронтации и враждебност. Даже има хипотези, кои са възможните поръчители. По-скоро трябва да търсим причината в последните месеци. Застрахователната компания, която се смята, че е негова собственост, беше много активна в блокирането на един закон, свързан с европейските правила за застраховане, което имаше проблеми първо в комисия, но в крайна сметка закона беше блокиран и тогава се заговори за коалицията "Алексей Петров", поясни Тихомир Безлов, експерт по сигурност.

По думите му, доста е ограничена информацията, която споделят разследващите. Имаше много спекулации за жената, която е била с Алексей Петров. Периодично я обявяваха за починала. Имаше различни коментари за оръжието, което е използвано. Даже дълго време нямаше потвърждение, че Алексей Петров е убит, коментира Безлов.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пирогов": Няма опасност за живота на простреляната жена, но състоянието ѝ е тежко
"Пирогов": Няма опасност за живота на простреляната жена, но състоянието ѝ е тежко
Лекоатлети от Варна отпътуваха за световните ученически игри в Бразилия
Лекоатлети от Варна отпътуваха за световните ученически игри в Бразилия