НОВИНИ

Топло за сезона ще бъде днес, от утре ще има застудяване

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 15.11.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността от северозапад ще се увеличи и на места от запад на изток днес ще превали слаб дъжд. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 15°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на места ще има мъгла или ниска облачност. По-късно през деня облачността ще се увеличи и на места по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максимални температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода е от 10 - 11° по северното крайбрежие до 15 - 16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Облачността ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра сняг, но с понижението на температурите през деня границата между дъжд и сняг ще се понижава. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

В четвъртък ще бъде слънчево, с максимални температури между 11° и 16°. В петък обаче от запад ще започнат валежи, които в събота ще обхванат цялата страна. Температурите ще тръгнат надолу, а със застудяването, на места дъждът ще се примесва или ще преминава в сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори вот на недоверие: Дебати в сектор сигурност и отбрана
Втори вот на недоверие: Дебати в сектор сигурност и отбрана
Светлинен спектакъл озари Кралската ботаническа градина в Лондон (Снимки)
Светлинен спектакъл озари Кралската ботаническа градина в Лондон (Снимки)