НОВИНИ

Тошко Йорданов: Поканата на БСП е предизборен политически жест

bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 25.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че са изпратили покана до "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" за провеждане на разговори за актуализацията на бюджета.

Днес в парламента Тошко Йорданов коментира, че тази покана е предизборен политически жест и една такава среща е напълно безсмислена.

"БСП в тая покана казват, че не трябва да има политически изявления и да се избяга от политиката и да мине на практицизъм. А самата покана е предизборен политически жест, защото в парламента има бюджетна комисия, там са експертите на всички партии. Бюджета няма да го решавам аз или Корнелия Нинова, защото не сме специалисти. Мястото за обсъждане, където има представители на всички политически партии, е бюджетната комисия", заяви Тошко Йорданов.

От "Има такъв народ" се доверяват на експертите, които се занимават с финанси, затова по думите на Йорданов такава среща е абсолютно безсмислена и е едно политическо говорене за цвят.

На въпрос какво мисли за провеждането на изборите, той отговори, че е важно да са честни, а не толкова дали са 2 в 1 или последователни.

"Ще обсъждаме, ще вземем решение как ще са изборите, т.е. ние можем да вземем решение само за президентските избори, а дали ще са 2 в 1, трябва да питате президента. По-удачно е да е честно всичко - дали ще е 2 в 1, последователни, няма значение, ако изборите не са честни. Важно е да са честни", каза Йорданов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На председателски съвет: Най-обсъжданите дати за президентските избори са през ноември
На председателски съвет: Най-обсъжданите дати за президентските избори са през ноември
Кузманов се бори, но Копил отново се оказа непреодолим
Кузманов се бори, но Копил отново се оказа непреодолим