НОВИНИ

Тошко Йорданов: Трябва да отидем на избори и българският избирател да пренареди тежестта на партиите

bnt avatar logo
от БНТ
18:55, 26.03.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Искрено се надявам да отидем на предсрочни избори. Този парламент е и морално, и емоционално, и професионално мъртъв. В този смисъл всякакви комбинации, опции и проби с втория или с третия мандат са излишни, трябва да отидем на избори, българският избирател да пренареди тежестта на политическите партии, да прецени кои заслужават доверие и кои не и след това да се търсят някакви други форми на управление, различни от това, което гледахме 9 месеца, заяви в студиото на “Още от деня” председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

По думите му, ПП-ДБ са лицемери и няма как да предложат нещо конструктивно. Подчерта, че се надява да не ставаме свидетели на още едноседмично самоунижение от тяхна страна, изразяващо се в молби към Бойко Борисов и ГЕРБ да ги подкрепят, за да съставят правителство с втория мандат.

Йорданов посочи, че мнението на ИТН е изборите да са две в едно, като предположи, че вероятно избирателната активност ще е по-висока. Освен това ще бъдат спестени пари от провеждането на два избора, а и организирането на два вота е много по-тежко.

“Това според нас е по-правилното. Вече какво ще реши президентът Радев - той трябва да си носи отговорността за решенията”, допълни Йорданов.

По думите му градивното, постигнато от “Има такъв народ” е премахването на спецсъда и спецпрокуратурата и това е нещо директно, което реално влияе върху съдебната реформа.

“Ако някой нещо е направил в съдебната реформа, това е “Има такъв народ” и това е безспорен факт”, подчерта председателят на ПГ на ИТН.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Звездите от боксовата галавечер в София проведоха демонстративна тренировка
Звездите от боксовата галавечер в София проведоха демонстративна тренировка
Радослав Гидженов и Владимир Вълков ще ръководят столичните дербита в Първа лига
Радослав Гидженов и Владимир Вълков ще ръководят столичните дербита в Първа лига