НОВИНИ

СГП ще разпита Ивайла Бакалова за Мартин Божанов - Нотариуса

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
14:24, 26.03.2024 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Софийската градска прокуратура ще разпита Ивайла Бакалова. Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова преди заседанието на временната комисия, която проверява фактите около групата на Мартин Божанов - Нотариуса.

Причината - двама свидетели дали показания, че Бакалова сама потърсила услугите на Божанов и говорила с него през чужд телефон в тяхно присъствие.

Днешното заседание беше съпътствано от скандал дали изслушването трябва да се проведе при положение, че няма кворум. Председателят Никола Минчев заяви, че правилникът позволява това да се случи.

"В хода на работата по делото има разпитани от вчера двама свидетели, които застават с имената си, не са анонимни свидетели, които разказват, че именно тя е потърсила връзка с лицата. Именно тя - г-жа Ивайла Бакалова, е потърсила връзка с лицата Емил Писков и лицето Мартин Божанов. Тя е разговаряла от чужд телефон, не от нейния с Мартин Божанов и е търсила правна помощ. Това е, което имаме от вчера и променя доста ситуацията. Лицата са притеснени след излъчването, тъй като всеки пази правото си на личен живот, дискретност, тъй като записът е правен в техния дом и г-жа Бакалова ги уверила, че това няма да бъде излъчено в нейния запис. Действително не е излъчено, но имаме запис на лицата, чийто дом е посетила госпожа Бакалова. Трябва да разпитаме госпожа Ивайла Бакалова, която може пък да каже друго", коментира Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Трябва да работим върху самочувствието и контрола на топката
Илиан Илиев: Трябва да работим върху самочувствието и контрола на топката
Филип Лам: Франция е фаворитът на Евро 2024
Филип Лам: Франция е фаворитът на Евро 2024