НОВИНИ

Тръмп обвини демократите, че искат да му "откраднат" изборите

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
06:15, 06.11.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света

Все още не е ясно кой ще бъде 46-ият президент на Съединените щати. Преброяването на гласовете продължава.

На пресконференция преди няколко часа настоящият президент Доналд Тръмп обвини демократите, че се опитват да"откраднат" изборите в САЩ с незаконни гласове. Той заяви, че "лесно би спечелил" надпреварата срещу Джо Байдън без предполагаемата нечестна намеса.

По данни на CNN Джо Байдън има 253 гласа от Електоралната колегия, а Доналд Тръмп - 213. Изчакват се резултатите от оспорваните щати - Джорджия, Невада и Пенсилвания.

Доналд Тръмп - нестандартният президент на САЩ

"Мисля, че можем да спечелим изборите много лесно. Ще има много съдебни спорове. Има толкова много доказателства. Толкова много доказателства, че ще стигнем може би до Върховния съд. Ще видим. Ще има много съдебни спорове, защото не може да има кражба на избори по този начин", заяви Доналд Тръмп.

Джо Байдън - вицепрезидентът в битка за Белия дом

"В Америка вотът е свещен. По този начин хората от тази нация изразяват волята си. Така че всяка бюлетина трябва да се преброи. Изисква се търпение. Но това търпение се възнаграждава вече над 240 години със система на управление, на която завижда светът. Нямам съмнение, че когато преброяването завърши, сенатор Харис и аз ще бъдем обявени за победители. За това моля всички да запазят спокойствие", заяви от своя страна Джо Байдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черен рекорд: Отчетоха най-високата смъртност в света от началото на пандемията
Черен рекорд: Отчетоха най-високата смъртност в света от началото на пандемията
По-строги мерки и "зелен коридор" от днес в Русе
По-строги мерки и "зелен коридор" от днес в Русе