НОВИНИ

Тръмп: Вашингтон трябва внимателно да проучи фактите по случая "Навални"

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
12:37, 05.09.2020
Чете се за: 00:40 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Пореден скандал, свързан с изказване на президент Доналд Тръмп. Според редица медии, той е използвал обидни думи за военнослужещи по време на свое посещение в Париж, през 2018-а.

Въпросът беше повдигнат от няколко обединения на ветерани и военни. Администрацията на Тръмп категорично отрича подобни твърдения.

Междувременно стана ясно, че по нареждане на държавния глава ще бъде прекратена програма за обучение на служители в расова толерантност. В документа се посочва, че подобни тренинги само засилват недоволството сред работещите.

По-рано Тръмп обяви, че не смята, системният расизъм за проблем в САЩ. Прекратяването на програмата идва на фона на протести срещу расизма и полицейското насилие, станали особено интензивни през последните месеци.

По случая "Навални", Тръмп каза, че Вашингтон трябва внимателно да проучи фактите. Няма доказателства за отравянето на блогъра, но САЩ няма причина да се съмнява в заключенията на германските медици.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Мисля, че трябва много внимателно да проверим, ако това наистина се е случило. И мисля, че ще направим. Никой не е бил по-твърд с Русия, отколкото аз. Не знам какво точно се е случило. Тъжно е, трагично и ужасно. Не биваше да се случва. Нямаме все още никакви доказателства, но ще проверя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новини от света
Новини от света
Изложба по повод Съединението на България в Националната библиотека
Изложба по повод Съединението на България в Националната библиотека