НОВИНИ

Треньорът на Фенербахче: Излизаме да победим във всеки мач, нещо в българския футбол може би куца

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:04, 08.11.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
треньорът фенербахче излизаме победим всеки мач нещо българския футбол куца
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Старши треньорът на Фенербахче Исмаил Картал говори на традиционната пресконференция преди утрешното гостуване на неговия тим на Лудогорец в мач от турнира Лига на конференциите.

Двубоят на "Хювефарма Арена" в Разград е в четвъртък вечер от 22:00 часа, а Картал очаква добра игра и от двата отбора.

"В Истанбул изиграхме доста добър мач, както и Лудогорец. Лудогорец е доста класен отбор, те ще искат да победят, както и ние. Знаем, че са доминант в първенството и ако победят в отложения си мач, ще са лидери. Сигурен съм, че ще се представят много добре, както и ние", започна турският специалист.

За гостуването си у нас "фенерите" ще бъдат без титулярните си двама централни бранители Родриго Бекао и Александър Джику, които са контузени, а освен това с отбора не пътува и бившият играч на Манчестър Юнайтед Фред.

Въпреки тези липси наставникът на Фенербахче разкри, че грандът от Истанбул излиза срещу "орлите" за победа, макар че равенството също не би било притеснително.

"Ние можем да се доверим на всеки един наш играч на тази позиция, те ще дадат всичко от себе си. Медицинският щаб работи усърдно, но за момента не мога да кажа кога ще играят, не е правилно аз да говоря. Може би няма да ги видим дълго време", коментира Картал.

"Излизаме да победим във всеки мач, но едно равенство не би ни притеснило. В най-лошия случай ще се борим за второто място, за да излезем от групата, но излизаме за победа сега", каза още той.

Георги Дерменджиев: Ще опитаме да извлечем оптималното срещу Фенербахче

Накрая турският треньор сподели, че е приятел с бившия наставник на Левски Станимир Стоилов и допълни, че "нещо в българския футбол може би куца"

"Приятели сме със Станимир Стоилов, той беше треньор на Левски. На световното първенство през 1994 година имаше много футболисти, които излязоха от България, но сега няма, нещо в българския футбол може би куца", завърши Исмаил Картал.

През изминалия уикенд Фенербахче допусна първа загуба през настоящия сезон, отстъпвайки с 2:3 у дома на Трабзонспор в двубой от турската Суперлига. Поражението сложи точка на страхотната серия на "фенерите" от 19 поредни победи във всички турнири от началото на кампанията.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След сблъсъка с ферибот корабът "Ню Райф" е отплавал без обяснения
След сблъсъка с ферибот корабът "Ню Райф" е отплавал без обяснения
Адрияно Дженев се завърна със страхотна победа
Адрияно Дженев се завърна със страхотна победа