НОВИНИ

Трети ден в неизвестност: Полицаи и доброволци издирват Ивана от Дупница

Търсят ученичката с дронове, термокамери и кучета

bnt avatar logo
от БНТ
19:59, 25.02.2024
Чете се за: 04:22 мин.
У нас
Слушай новината

Забележка в училище и тормоз от съучениците й може да са станали причина за изчезването на 17-годишната Ивана от Дупница. Трети ден стотици полицаи и доброволци издирват момичето с дронове, термокамери и кучета. Ученичката е обявена за общонационално издирване. Намерено е единствено якето й. Родителите на детето нямат обяснение за бягството на детето и се молят всичко да е наред.

"Благодарни сме на хората, които търсят детето, дано я намерят. Моля се на Господ. Не знам къде да ходя да я търся и аз", сподели бащата на Ивана.

Молят се за чудо и благоприятна развръзка. Трети ден в неизвестност. Знаят, че в четвъртък дъщеря им е тръгнала от училище преди края на часовете, но не знаят точната причина за това.

"Проблеми е имала със съучениците си там. Какво се е случило? Не знам, моля ви, не искам. Докато се намери просто не искам, като се намери после да се каже нещо там. Тя без телефон никъде не отиваше. Не знам и аз как го е оставила телефона. Сигурно е била много бясна нещо", смята бащата на момичето.

Според майката на Ивана, дъщеря й може да се е разстроила след забележка в училище.

"Била си е купила парацетамол, понеже беше нещо болна, и са и направили забележка да не пие парацетамол, оставя си раницата заедно с телефона и казва "мама ще дойде после да ми вземе багажа", разказа Мария, майка на Ивана.

Родителите разбират за бягството от училище на дъщеря им от класната.

"В същия момент, в който се обажда класната, Ивана иска телефон от някаква жена пред Военната болница мисля че, обаче моя телефон дава заето, може би иска да ми обясни какво е станало, но не може да се свърже. След това звъня й на другата жена, но тя не ми отговори", подчерта майката.

За БНТ класният ръководител на Ивана - Весела Владимирова каза, че момичето не е било подложено на тормоз от никой в училище.

"Ивана не е обиждана от никой, Ивана не е притеснявана, не желая да коментирам. Аз съм дала показания в полицията, ще излезем с официално становище. Не желая да коментирам, не е притеснявано дете, не е тормозено дете. Не е била афектирана", подчерта Весела Владимирова, класен ръководител.

Заради здравословното състояние на Ивана, с нея са работили психолог и психиатър, като родителите й са я водили на консултация и в Кюстендил, каза кметът на Дупница. Първан Дангов ще разпореди проверка в учебното заведение.

"Ще поискам утре официално да се каже психологът, като е работил - как е работил, водени ли са писмени записи, спазен ли е законът, защото децата, те все пак са непълнолетни, трябва да им се пази името, ако щете заболяването да не се знае, очевидно това не е спазено, защото всички са знаели, че това момиче е проблемно, че има проблеми с психическото състояние", каза Първан Дангов, кмет на Дупница.

Въпреки лошото време днес, доброволци от цялата област, продължиха търсенето на Ивана.

"Проблемът е това, че много време мина вече. То от четвъртък е изчезнало, което значи, че времето е много. Последните камери, които са я видели, е била много леко облечена, без провизии, без нищо и това е много опасно и страшно".

Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в Дупница, че не се е прибрала. За последно е засечена от камери в района на хипермаркет.

Вижте прякото включване на Станислава Христова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Цалапица: Искат екстрадиция на заподозрения за убийството на Димитър
Протест в Цалапица: Искат екстрадиция на заподозрения за убийството на Димитър
ПАОК с Десподов в състава си обърна Панетоликос и се приближи на точка до лидера АЕК
ПАОК с Десподов в състава си обърна Панетоликос и се приближи на точка до лидера АЕК