НОВИНИ

"Три морета" - София е домакин на Среща на върха

bnt avatar logo
от БНТ
06:46, 08.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Среща на върха на инициативата "Три морета" в София. Домакин на двудневното събитие е президентът Румен Радев. Той ще приветства 12 свои колеги от европейски държави между Адриатическо, Балтийско и Черно море, както и делегация от САЩ. Над 400 компании ще участват в съпътстващия бизнес форум. Основната локация на събитията ще е НДК.

Инициативата служи като платформа за активно икономическо и инвестиционно партньорство и инструмент за привличане на инвестиции към Централна и Източна Европа в транспортната, енергийната и дигиталната инфраструктура.

От миналата година инициативата включва и инвестиционен фонд, чрез който се реализира концепцията за интелигентна свързаност. Интерес за инвестиционно партньорство към "Три морета" е заявен и от държави извън нейния географски обхват. Сред тях са Япония, Южна Корея, Великобритания и Катар.

Освен това се предвижда и разработването и продаването на иновации по целия свят. "Три морета" е създадена през 2015 година от тогавашните президенти на Хърватия и Полша Колинда Грабар-Китарович и Анджей Дуда с цел привличане на водещи бизнесмени към развитието на Източна Европа. От миналата година инициативата включва и инвестиционен фонд, функциониращ на пазарна основа.

Днес можете да гледате специалното студио на БНТ, посветено на инициативата "Три морета". Гости на Поли Златарева ще бъдат водещи анализатори. Предаването започва в 13.00 часа и до 15.30 часа в него ще можете да видите на живо и началото на бизнес форума в рамките на инициативата.

ВСИЧКО ЗА ИНИЦИАТИВАТА "ТРИ МОРЕТА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
ИЗБОРИ 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
До часове обявяват резултатите от гласуването на резолюцията в ЕП
До часове обявяват резултатите от гласуването на резолюцията в ЕП