НОВИНИ

Три разпита на премиера Борисов отчете главният прокурор

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
16:27, 14.10.2020
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
три разпита премиера борисов отчете гешев

Министър-председателят Бойко Борисов е разпитван три пъти в прокуратурата последните месеци, съобщи главният прокурор Иван Гешев пред депутатите от правната комисия, която обсъжда доклада за дейността на прокуратурата през първите осем месеца на годината.

Борисов е викан на разпит за аудиозаписите, по сигнал на Христо Иванов, за снимките от спалнята му, които бяха публикувани в различни медии и за казуса с "къщата в Барселона".

Ако е необходимо Борисов ще бъде призоваван "още 20 пъти", категоричен е Гешев. Записаните със СРС-та разговори, в които се чува гласът на предполагаемо лице с имунитет и може да се предположи, че това и президентът Румен Радев, са по казус, който е изпратен за разследване по компетентност на Военната прокуратура.

Иван Гешев отчете още, че прокуратурата разследва всички данни за корупция и по думите му съвсем естествено повечето разследвани са представители на управляващата партия.

Пред депутатите Гешев подчерта още, че правомощията му са административни и може да дава методически указания на подчинените си, но не и да се намесва в работата им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След ремонта: Първи полети със самолет Су-25 в авиобаза Безмер
След ремонта: Първи полети със самолет Су-25 в авиобаза Безмер
Диана Ковачева поиска от МОН мерки за онлайн обучението на децата със СОП
Диана Ковачева поиска от МОН мерки за онлайн обучението на децата със СОП