Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Три училища във Варна преминават към онлайн обучение

bnt avatar logo
от БНТ
11:57, 18.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
Още

Три училища във Варна изцяло преминават към дистанционно обучение заради нарастващия брой на заболели от COVID-19 учители. Това са училищата "Георги Сава Раковски", "Димчо Дебелянов" и "Александър Пушкин."

От днес класните стаи в Средно училище "Димчо Дебелянов" са празни. Всички ученици вече се обучават в електронна среда. През последната седмица броят на заболелите деца и преподаватели се увеличава, което налага дистанционно обучение и на най-малките.

Калина Нушева - директор на СУ "Димчо Дебелянов": "Процентът е много динамичен. Към днешна дата заболелите учители, само в начален етап, където последно се провеждаше присъствен процес в нашето училище е 27%. Процентът на заболелите ученици също е много динамичен. При отчетени тенденции в последните дни на присъствено обучение той гравитира от 10 до 17, само с грипоподбни симптоми."

В училището вече имат опит от миналата година с онлайн обучението, осигурени са и необходимите технически средства за учениците. Заместващите учители, обаче са малко, а в училище "Александър Пушкин" няма преподаватели по руски език и природните науки дори в банката за кадри. Предстои и преструктуриране на учебния материал.

Калина Нушева: "Колегите са наясно, че имат възможността да променят темите в дидактическите си планове и те ще го направят. Наясно съм, както аз, така и всички колеги, както и родителите, че това е трудно решение, но в ситуацията, в която се намираме, за нас е изключително важно наистина да опазим живот и здравето на всички."

И в трите училища дистанционното обучение за всички учениците ще продължи до края на ноември.

Автор: Нора Бочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
80 милиона допълнително за медиците на първа линия
80 милиона допълнително за медиците на първа линия
България гони задължителна победа в Дъблин, за да не изпадне в Лигата на Нациите
България гони задължителна победа в Дъблин, за да не изпадне в Лигата на Нациите