НОВИНИ

ТВ Академията на БНТ посреща студенти за трета поредна година

Цанка Николова
от Цанка Николова
21:30, 08.11.2022
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

За трета поредна година ТВ Академията на БНТ ще разкрива тайните на медийната сфера пред студенти. Над 100 младежи от 6 университета ще трупат знания от професионалистите в 10 направления в обществената телевизия.

Практически опит и поглед отвътре - там, където се случва магията на телевизията.

"Ние успяхме на всички студенти до момента да покажем кухнята, да покажем най-важното, най-интересното, истинската част от работата на журналистите, каза водещата на "Референдум" Добрина Чешмеджиева, която е и ментор в ТВ Академията.

"Ако някой иска да научи наистина нещо за медиите във всички техни аспекти и области, не само търговските, тук е единствената телевизия. Пълната палитра, целия спектър на ролята на телевизията е представен единствено в БНТ", отбеляза генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Студентите са щастливи, че ще заместят теорията с практика.

"Очаквам да науча каква е реалната обстановка в медийната среда в една истинска телевизия, по какъв начин вървят новините", сподели студентът по журналистика в СУ "Св. Климент Охридски" Петър Желев.

"Да се науча най-вече да си структурирам новините, да ги синтезирам както трябва, да се отпусна повече пред камера също", очаква Еля Изетова, която също е студент по журналистика в Софийския университет.

Според професор Росен Стоянов, преподавател в Нов български университет, младите хора са любопитни и имат желание да проверят дали плановете, които кроят за бъдещето си са осъществими и отговарят на мечтите им.

"Едно е академичната среда, която е изпълнена със своите специфични изисквания и научност, друго е потапянето в практика и то в националната телевизия, която защитава разбира се обществения интерес, и която учи децата на отговорност да изпълняват журналистическите стандарти на най-високо ниво", посочи професор Стоянов.

Но за да се случи всичко това, освен подадената ръка, водещи трябва да са любопитството, желанието и мотивацията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Машини срещу бюлетини: Юристи внесоха подписка в парламента против хартиения вот
Машини срещу бюлетини: Юристи внесоха подписка в парламента против хартиения вот
ГЕРБ и ПП ще търсят консенсуси по приоритетни политики (обобщение)
ГЕРБ и ПП ще търсят консенсуси по приоритетни политики (обобщение)