НОВИНИ

Виктория Томова отпадна на старта на Уимбълдън

29-годишната софиянка, която от понеделник е на рекордната за нея 48-ма позиция в ранглистата на WTA, отстъпи с 1:2 сета пред китайката Синю Уан – 6:7 (4), 6:3, 0:6.

Станко Димов
от Станко Димов
15:30, 02.07.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
живо ролан гарос виктория томова син ван
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна в първия кръг на Уимбълдън. 29-годишната софиянка, която от понеделник е на рекордната за нея 48-ма позиция в ранглистата на WTA, отстъпи с 1:2 сета пред китайката Синю Уан – 6:7 (4), 6:3, 0:6. Срещата продължи близо два часа, но беше прекъсната и заради дъжд над английската столица.

Томова имаше преднина от 4:2 в първия сет, но допусна обрат за 4:5. Българката сервираше за спечелване на първата част при 6:5, но отново допусна пробив. В тайбрека Вики загуби с 4-7 точки.

Малко след началото на втория сет играта бе спряна за около час, защото над Лондон заваля. След подновяването на мача Томова записа единствения пробив във втория сет. Българката взе подаването на съперничката си за 4:2 гейма и малко след това изравни сетовете при 6:3.

В решителния трети сет обаче китайката не даде нито един гейм на Томова.

Това беше четвърто участие на Томова в основна схема на Уимбълдън, като софиянката за първи път в кариерата си отпада на старта. При предишните си три участия тя неизменно достигаше до втория кръг.

Китайката Уан пък се превръща с истински кошмар за първата ракета на България. Само в рамките на този сезон Томова на два пъти отстъпи пред нея – на клей турнира в Мадрид и на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. И тези двубои бяха в пълен формат от три сета, като в столицата на Испания Томова пропусна и 10 мачбола.

Българското участие на Уимбълдън продължава в сряда с двубоя от втория кръг на основната схема на Григор Димитров срещу Джунчън Шан (Китай).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адриан Андреев стартира с победа на тенис турнира на клей в Карлсруе
Адриан Андреев стартира с победа на тенис турнира на клей в Карлсруе
Замъкът Балморал отвори врати за посетители
Замъкът Балморал отвори врати за посетители