НОВИНИ

Поставеният под №6 Андрей Рубльов отпадна от Уимбълдън

Стефанос Циципас и Холгер Руне продължават напред в турнира

андрей рубльов срещна трудности марк пърсел класира втория кръг уимбълдън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:22, 02.07.2024
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Поставеният под №6 Андрей Рубльов отпадна в първия кръг на мъжката схема от турнира по тенис Уимбълдън, след като отстъпи с 4:6, 7:5, 2:6, 6:7(2) на намиращия се на 122-о място в световната ранглиста Франсиско Комесана.

Рубльов, който през миналата година достигна до четвъртфиналите на "Ол Ингланд Клъб" и отстъпи на Новак Джокович, загуби нервите си след края на мача, изкрещя и влезе в разгорещен спор с треньорите си. 26-годишният руснак имаше подобен срив и на "Ролан Гарос".

"Имах много възможности, много шансове, но не се възползвах. Съперникът ми игра много добре - 10 точки за психическата му стабилност. Той спечели напълно заслужено", заяви Рубльов и добави, че е трябвало да остане по-позитивен на корта.

Комесана е на 23 години и няма много опит. Това бе едва вторият му официален мач на трева на каквото и да било ниво, както и дебютен на Уимбълдън, но той игра много стабилно. Аржентинецът проби Рубльов за 3:2 в първия сет и удържа аванса си, а руснакът записа първи брейк в началото на втория сет. Комесана върна светкавично пробива, но Рубльов записа още един в 12-ия гейм и реализира третия си сетбол.

Аржентинецът, който изпрати 21 аса в полето на Рубльов, спечели с лекота третия сет и доведе четвъртия до тайбрек. Там Комесана загуби само един път подаването си, а руснакът допусна втори мини-пробив с 39-ата си непредизвикана грешка, която изпрати победата в ръцете на Комесана.

"Мечтаех си да играя тук. Толкова съм щастлив, че не знам какво повече да кажа", заяви аржентинецът в интервюто на корта.

В следващия си мач той ще срещне 101-ия в ранглистата Адам Уолтън.

Напред продължава и Стефанос Циципас, който се наложи над 84-ия в света Таро Даниел от Япония. Гръцкият тенисист, поставен под №11 в схемата, записа 15 аса и реализира три пробива за успеха срещу Даниел, постигнат в рамките на два часа и 26 минути.

Холгер Руне игра с почти час по-малко за победата си над Сонуо Куон. Поставеният под №15 датчанин реализира четири пробива срещу 367-ия в световната ранглиста кореец и не му позволи да стигне до разиграване за пробив. В следващия кръг той ще срещне италианеца Фабио Фонини.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Топенето на леденото поле Джуно в Аляска се ускорява
Топенето на леденото поле Джуно в Аляска се ускорява
Трето място за момчетата на Европейската отборна купа по тенис до 14 г., шеста позиция за момичетата
Трето място за момчетата на Европейската отборна купа по тенис до 14 г., шеста позиция за момичетата