НОВИНИ

В деня на любовта: Три двойки от Несебър си казаха отново "да" след 25 години брак

bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 14.02.2024
Чете се за: 04:32 мин.
Регионални
Слушай новината

Три семейства от Несебър си казаха отново "да" след 25 години брак. В Деня на Свети Валентин и Трифон Зарезан двойките подновиха брачните си клетви в Ритуалната зала в Старото кметство на морския град и отпразнуваха своите сребърни сватби и дългогодишния си съвместен живот. “Сребърната сватба” се организира от Община Несебър за трета поредна година.

Топлина от нежност и взаимна подкрепа. Така Георги и Далия пазят силата на любовта си вече 25 години. История за един брак, устоял на предизвикателствата на времето, събирайки двама души в едно цяло.

Далина Богоева: “Той е целият ми живот! Всичко!”

Георги Богоев: “Цял живот ми трепва със съпругата ми и не съм го губил това.”

Двамата сключват брак през месец май 1999 г. Споменът за него се връща в съзнанието им като сбъдната приказка. И отново се вричат във вярност.

Далина Богоева: “Никога не съм била на друго мнение, защото го обичам и е всеотдаен.”

Георги Богоев: “Ако някой каже, че в някоя къща не пуши комина, няма да му повярвам. Винаги има нещо, с което да се подразниш, или нещо, което на теб не ти харесва, но винаги трябва да се правят компромиси. Иначе 25 години няма да сме заедно!”

Днес Далина и Георги нямаха кумове, защото свидетели на брачните им клетви, станаха трите им деца - 9-годишните близнаци и 16-годишния им син.

Георги, 16 г.: "Дълго го чаках. Наистина исках да се сбъдне най-накрая и успях да ги видя как правят сватба и съм много щастлив. Днешното поколение трудно се срещат такива връзки, които остават по-дълго и много мечтая за такава жена като мама особено.”

В сградата на старото кметство в Несебър отново си обещаха любов още две семейства – Маринови и Бабеви. Те бяха посрещнати с питка и мед за по-сладък съвместен живот. И трите двойки без колебание си казаха заветното “да”.

Костадин Маринов: “Винаги съм готов - след 25, след 35. С тази жена винаги ще кажа “да” и пет пъти да ме питат, и 110. Това е жената, която съм си избрал и тя ще бъде до края!”

БНТ: Заслужава ли да му кажете отново “да” след 25 години?

Афродита Маринова: “Определено твърдо “да”!

Атина, майка: “Много се радвам, че доживях този момент. Много са стабилни и двамата и много здраво са стъпили на земята.”

Кметът на Несебър Николай Димитров подари на двойките плакет от общината за спомен от тяхната "сребърна сватба":

“Семейството е най-важно в днешни дни. От семейството тръгва всичко - възпитанието на децата, възпитанието на всички тези поколения. А училищата и общината само могат да допълват тази дейност.”

Горчивите целувки на младоженците продължиха и с наздравици с шампанско. След приключване на ритуала младоженците бяха изпратени от Ритуалната зала с менче, за да им върви по вода. А трите двойки обещаха да спазват обетите за вярност и да вървят заедно по пътя на любовта. Ръка за ръка, както досега. А през последната година стотици двойки от България и света избират Несебър за сключване на брак. Българин на 71 години и българка на 69 са най-възрастната двойка, врекла се във вярност през миналата година.

Репортаж: Елеана Цанова, Никола Генчев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с линейка в Стара Загора, лекар е пострадал
Катастрофа с линейка в Стара Загора, лекар е пострадал
Стела Енева се завърна със сребърен медал на турнир в Дубай и покрит норматив за Параолимпийските игри в Париж 2024
Стела Енева се завърна със сребърен медал на турнир в Дубай и покрит норматив за Параолимпийските игри в Париж 2024