НОВИНИ

Утре ще е по-студено, но слънчево

bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 14.02.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес в цялата страна са положителни, от 5° в София и Ловеч до 8° в Пловдив, Бургас, Хасково и Сандански. По-големи са количествата дъжд в планинските райони от измерените в станциите количества – 44 литра на кв. метър в Тетевен.

Максималните температури днес ще бъдат между 6° и 12°, в комбинация със слаб до умерен северозападен, в източните райони и по Черноморието – временно силен северен вятър. След обяд все още ще има валежи от дъжд, в планинските райони – от дъжд и сняг, но с тенденция към спиране, първо в Западна България.

През нощта ще продължи да превалява все още в Източна България. Минималните температури утре ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с днес между минус 2° и 5°, в София - около 0°, а максималните - между 9° и 13°. Над източните райони ще се задържи облачно, на отделни места, главно в Югоизточна България, ще превали и дъжд. Над останалата част от страната ще бъде слънчево. Ще остане ветровито, с умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България и по Черноморието - временно силен северен вятър, а вълнението на морето ще се усили. И на морския бряг утре ще превалява, главно по южното крайбрежие.

Слънчево ще бъде в планините от Западна България, но над останалите планински масиви ще е облачно и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен и силен вятър от север-североизток.

И в близките дни в по-голямата част от страната, с изключение на източните райони, ще бъде слънчево, а температурите ще се задържат без съществена промяна. Слабо затопляне ще започне в неделя, когато ще има повече облаци, а в понеделник се очакват и превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Деня на влюбените: Анонимен и безплатен пункт за изследване на ХИВ и СПИН
В Деня на влюбените: Анонимен и безплатен пункт за изследване на ХИВ и СПИН
Започна делото срещу Георги Николаев, Дебора пристигна с близките си (СНИМКИ)
Започна делото срещу Георги Николаев, Дебора пристигна с близките си (СНИМКИ)