НОВИНИ

Дървото на влюбените "разцъфна" в Русе (СНИМКИ/ВИДЕО)

Инициативата подкрепи и благотворителна кауза

bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 14.02.2024
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Дървото на влюбените в Русе "разцъфна" с над 150 послания за любовта и приятелството. Инициативата подкрепи и благотворителна животоспасяваща кауза.

Над 150 собственоръчно направени "валентинки" украсиха Дървото на влюбените в центъра на Русе на днешния 14 февруари. Емблемата на Деня на влюбените пред Доходното здание в крайдунавския град "разцъфна" с красиви лични послания за любовта и приятелството.

Картичките са дело на участниците в Шестия общоградския конкурс за най-креативно послание за любовта, организиран от сдружение "Дунавско сияние", Дворецът на децата, фондация "Шарени лица" и др.

Инициативата подкрепи и каузата за спасяване на живота на 46-годишния Георги Колеолов, който през 2021 г. беше диагностициран с мозъчен тумор. Съпругата му Корнелия Романова – Колеолова се отблагодари със специално направени за целта от нея кутии със сладки медени сърца за авторите на най-оригиналните послания в конкурса.

Тази година на първо място беше отличена картичката на деветокласничката Петя Радева от ПГДВА “Йосиф Вондрак“. Втори в арт надпреварата остана миналогодишният победител Боримир Радев от СУЕЕ "Св. Константин - Кирил Философ". Трето място спечели оригиналната картичка-сърце от природни материали – шишарки и жълъди, направена от Василена Ангелова, представител на творческия тим при ЦРДУ към Областния съвет на БЧК – Русе. Отличени бяха още най-малкият и най-възрастният участник в конкурса – 7-годишната Михаела Атанасова и Румяна Сярова от Дом за стари хора "Възраждане".

Организаторите присъдиха и четири поощрителни награди, които отидоха при Никол Йорданова от 4-ти клас на СУ "Васил Левски", тандема между близнаците Дияна и Георги Николови от 2-ри клас на ОУ "Ангел Кънчев", 15-годишния Йоан Цачков от Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Еквилибриум" и 9-годишната Биляна Котова, която майсторски е сътворила "вълшебен буркан пълен с любов и щастие".

Автор, снимки и видео: Андрей Кючуков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започна участието си на турнира в Ротердам с успех над Лоренцо Сонего
Григор Димитров започна участието си на турнира в Ротердам с успех над Лоренцо Сонего
80-годишен мъж измами по телефона жена в Ловеч
80-годишен мъж измами по телефона жена в Ловеч