НОВИНИ

Мартин Божанов - Нотариуса изнудвал гръцки корабен магнат?

bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 14.02.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Гръцкият корабен магнат Джон Кустас е бил рекетиран от Мартин Божанов - Нотариуса. За това разказа Анастасиос Дикос - изпълнителен директор от компанията на бизнесмена в България в интервю за "24 часа".

Дикос разкрива, че в продължение на две години е бил преследван с искане за 25 000 евро от името на Божанов. По думите на предприемача в тормоза са били замесени данъчни служители, прокурори, представители на антикорупционната комисия.

Бизнесменът твърди още, че за кратко време срещу компанията са заведени повече от 10 съдебни дела и разследвания, а всичко започнало от инвестиционен проект за жилищно строителство.

Главният секретар на МВР заяви, че на този етап не разполага с такава информация, но разследването на случая Нотариуса е в активна фаза.

"Убитият е основният субект около който се движи цялото разследване - оперативно-издирвателно мероприятие, процесуални действия, така че всички тези обстоятелства ще бъдат изяснени от момента на това от неговия статут на гражданин, как се е развивал във времето, ако щете като ученик, като войник, всичките скандали, всичките процеси, които са свързани с него, ще бъдат изяснени", увери Коцев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат допълнителни 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития
Отпускат допълнителни 100 млн. лв. за ремонт на студентски общежития
Израел нанесе въздушни удари по Ливан
Израел нанесе въздушни удари по Ливан