НОВИНИ

В какви условия работят лекарите в Спешното отделение в Ямбол?

bnt avatar logo
от БНТ
07:44, 21.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

Белодробното отделение на ямболската болница се преструктурира от отделение за настаняване на заразени с COVID-19 във филтър за изчакващи резултатите си от тестове пациенти. Доказаните случаи с инфекцията ще бъдат настанявани само в Инфекциозното отделение.

Продължават да функционират отделението за долекуване на коронавирусна инфекция и ковид реанимацията. Спешното отделение на ямболската болница работи с пълен капацитет след 24-часова дезинфекция заради заразен с коронавирус медицински служител.

Д-р Недялка Влахова, завеждащ Спешно отделение, МБАЛ "Свети Пантелеймон", Ямбол: Беше много натоварена нощната смяна. Имаме пациенти с травми, с бъбречни кризи, психично болни, с гърч. За щастие тази вечер не сме имали приети пациенти с коронавирус.

Д-р Влахова каза, че лекарите в спешното отделение са здрави, нямат оплаквания. Дезинфекцията се е наложила не само заради положителнара проба на единия служител, но и заради големия брой болни, които са преминали през отделението.

Площта на болницата е малка, както и екипът - един лекар, който трябва да обслужи и коронавирус пациентите и пациентите, които са с други заболявания. Това създава голямо напрежение.

Лекарите имат всички необходими предпазни средства.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо измират пчелите в Плевенско?
Защо измират пчелите в Плевенско?
Зачестяват антиправителствените протести в Испания
Зачестяват антиправителствените протести в Испания