В какви условия работят лекарите в Спешното отделение в Ямбол?

от БНТ
07:44, 21.05.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

Белодробното отделение на ямболската болница се преструктурира от отделение за настаняване на заразени с COVID-19 във филтър за изчакващи резултатите си от тестове пациенти. Доказаните случаи с инфекцията ще бъдат настанявани само в Инфекциозното отделение.

Продължават да функционират отделението за долекуване на коронавирусна инфекция и ковид реанимацията. Спешното отделение на ямболската болница работи с пълен капацитет след 24-часова дезинфекция заради заразен с коронавирус медицински служител.

Д-р Недялка Влахова, завеждащ Спешно отделение, МБАЛ "Свети Пантелеймон", Ямбол: Беше много натоварена нощната смяна. Имаме пациенти с травми, с бъбречни кризи, психично болни, с гърч. За щастие тази вечер не сме имали приети пациенти с коронавирус.

Д-р Влахова каза, че лекарите в спешното отделение са здрави, нямат оплаквания. Дезинфекцията се е наложила не само заради положителнара проба на единия служител, но и заради големия брой болни, които са преминали през отделението.

Площта на болницата е малка, както и екипът - един лекар, който трябва да обслужи и коронавирус пациентите и пациентите, които са с други заболявания. Това създава голямо напрежение.

Лекарите имат всички необходими предпазни средства.

Вижте повече във видеото.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Защо измират пчелите в Плевенско?
Защо измират пчелите в Плевенско?
Зачестяват антиправителствените протести в Испания
Зачестяват антиправителствените протести в Испания