НОВИНИ

В навечерието на 3 март: Затварят за движение прохода "Шипка"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
19:07, 02.03.2021
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

По повод честванията на 3-ти март на историческия връх Шипка проходът Шипка ще бъде затворен за движение от тази вечер до утре следобед. БНТ ще ви направи свидетели на събитията по случай Освобождението на България.

Утре сутринта автобуси, микробуси и леки автомобили ще бъдат пускани от Габрово и от Подбалканския път само еднопосочно към връх Шипка с цел посещение на Паметника на свободата.

"Всички, които искат да посетят паметника на връх Шипка могат да го направят като спазват всички инструкции на Пътна полиция", каза Борислав Муеров, директор на ОДМВР Габрово.

Движението ще бъде възможно само в едното платно на прохода като автобусите и микробусите ще бъдат упътвани към точно определени места за спиране.

"Автобуси ще бъдат паркирани на хеликоптерната площадка на самия връх Шипка. Микробуси, които са също организиран транспорт, ще паркират пред хотел Шипка", обясни Борислав Муеров.

Автомобилите на индивидуално пътуващите ще бъдат паркирани в най-дясното платно на прохода, като пристигналите най-рано ще могат да паркират и по-близо да върха.

От полицията припомнят, че всяка година колоната от паркирани леки коли е около 10 километра във всяка от двете посоки. От община Габрово са осигурили възможност за допълнителен превоз.

"Ще има подсигурен транспорт за по-далечно паркираните автомобили хората да могат да се превозят до мястото на събитието", допълни още Борислав Муеров.

След 13 часа поетапно ще бъде осигурена възможността за изтегляне на пристигналите автобуси, микробуси и леки автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов разговаря с държавния секретар на Министерския съвет на Унгария
Валери Симеонов разговаря с държавния секретар на Министерския съвет на Унгария
Случаят "Карлос Гон": Предполагаеми помагачи бяха предадени на японските власти
Случаят "Карлос Гон": Предполагаеми помагачи бяха предадени на японските власти