НОВИНИ

В пандемия: Млади момчета от Яворница преобразиха стадиона в селото

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 06.04.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Млад учител по физическо възпитание от петричкото село Яворница миналата година, заедно със свои съмишленици, решават да възобновят футболния отбор в селото. И така с много хъс и ентусиазъм, след 5-годишно прекъсване, създават отново Футболен клуб "Яворница".

Със задружни усилия ремонтират стадиона, на който се провеждат тренировките, и активно участват в областната футболна подгрупа "Струма" .

Въпреки трудностите и в условията на пандемия, младите момчета от село Яворница показват на всички, че невъзможни неща няма и само за няколко месеца преобразяват стадиона в селото.

Всяка седмица се дава финансов отчет за изразходваните средства от клуба. Благодарение на издадени близо 200 карти отборът се издържа, като е получил и субсидия от община Петрич.

Момчетата от ФК "Яворница" са млади, амбициозни и креативни. Направили са свои сувенири, които могат да се закупят, а за парите се дава редовен отчет всяка седмица на Фейсбук страницата им.

"Почистихме стадиона, оправихме го, трябва да се подобри още съблекалнята, тревната настилка, да се направят трибуни, има доста неща, които могат да се направят", заяви Методи Стоименов, капитан на отбора.

Момчетата от ФК "Яворница" имат и още по-големи амбиции - да стартират и детско-юношеска школа.

Автор: Деси Малинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблем с шофьорските книжки - курсовете на БЧК са преустановени в цялата страна
Проблем с шофьорските книжки - курсовете на БЧК са преустановени в цялата страна
Мъж е убит в района на Околовръстното в София
Мъж е убит в района на Околовръстното в София