НОВИНИ

В знак на признателност Гърция праща 170 германски лекари на почивка на остров Кос

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
21:49, 28.06.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Общество

Заразените с COVID-19 в света надхвърлиха 10 милиона души. Данните са на университета "Джонс Хопкинс".

В Сърбия са регистрирани 254 пациенти с COVID-19 за ден, трима са починалите. Сред заразените е и военният министър, който е в изолация.

Една трета от жителите на Пекин са тествани в рамките на усилията на властите да овладеят новия взрив от зараза там. За вчерашния ден са обявени 17 нови случая в Китай, 14 от които са в Пекин.

Град Лестър в Обединеното кралство рискува да бъде поставен под карантина заради повишаване на случаите на COVID-19 там или 658 за две седмици. Пандемията във Великобритания досега е отнела живота на над 43 000 души.

В Испания премиерът социалист Педро Санчес участва с предпазна маска в политически митинг преди местните избори през юли в Страната на баските и Галисия.

Педро Санчес - премиер на Испания: Врагът на десницата не съм аз, нито испанското правителство. Врагът на десницата, на цяла Испания и на баските е вирусът, както и здравните, социалните и икономическите последствия от тази пандемия.

Гърция предоставя безплатна почивка на 170 германски лекари на остров Кос. Това ще стане от понеделник, в знак на признание и благодарност за техния принос в борбата с коронавируса. Регионалните гръцки летища започват отново работа от сряда.

Над дузина международни авиокомпании подновяват или планират да подновят пътническите полети до Китай. Сред тях са компании от Съединените щати, Франция, Германия и Великобритания.

В Рио де Жанейро отвориха магазините, фризьорските и козметичните салони след над 100 дни на карантина.

Даниелсен Силва - мениджър в търговски център в Рио де Жанейро: Възстановяването изисква време, защото хората още се притесняват заради COVID-19 и не искат да излизат. Ние трябва да отворим, защото имаме дългове.

Бразилия е на второ място по заразени с короновирус в света след Съединените щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение 5.5 по Рихтер в Турция
Земетресение 5.5 по Рихтер в Турция
Слаб сезон за рафтинг клубовете заради извънредната ситуация
Слаб сезон за рафтинг клубовете заради извънредната ситуация