НОВИНИ

Ваксинират медиците на първа линия в Александровска болница

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
08:16, 28.12.2020 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
Още
Слушай новината

Втори ден на ваксинация на медиците на първа линия в столицата. В Александровска болница днес ще преминат 25 души. Близо 500 са пожелали да се имунизират, но ваксини засега има само за 110 от тях.

Рано сутринта пред кабинета за ваксинация вече чакаше парамедикът Кристиян. Излязъл е за малко от COVID отделението.

Преди всяка ваксинация пациентът се разпитва подробно. За алергични състояния, към медикаменти, храни, реакции, придружаващи заболявания, обясни алергологът д-р Борислава Крушева.

Ваксината трябва да е със стайна температура, за да бъде поставена. Преди това се разрежда с физиологичен разтвор.

Почувствах облекчение, че защитата ми срещу COVID-19 ще продължи по-дълго време и се радвам, че съм от първите, за да вдъхновя и останалите, за да видят, че не е нещо страшно, сподели след ваксинацията Кристиян.

Здравният министър проф. Ангелов е първият ваксиниран срещу COVID-19 в България

Александровска е поредната голяма болница в София, която се включва в имунизирането, след като вчера кампанията започна в болниците "Света Анна", ВМА и "Пирогов".

Начало на ваксинацията даде здравният министър проф. Костадин Ангелов, който стана първият ваксиниран българин. Той се ваксинира в "Света Анна" заедно с епископ Тихон и част от медиците в болницата.

Минута след него ваксина получи и проф. Венцислав Мутафчийски от Военномедицинска академия, заедно с други водещи лекари от болницата.

В "Пирогов" първият имунизиран беше директорът проф. Асен Балтов, а след него и началникът на Координациoнния съвет за изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 проф. Красимир Гигов.

ВАКСИНИТE СРЕЩУ COVID-19: Имате въпроси? Задайте ги тук

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен трус в Хърватия
Силен трус в Хърватия
Започва ваксинирането на медици на първа линия в цялата страна
Започва ваксинирането на медици на първа линия в цялата страна