НОВИНИ

Валентина Георгиева пред БНТ: Не очаквах да стигна финал, това беше бонус (ВИДЕО)

Пред журналисти гимнастичката призна, че все още не може да осъзнае напълно какво е направила при дебюта си на най-големия спортен форум в света.

валентина георгиева бнт очаквах стигна финал беше бонус видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:47, 06.08.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Слушай новината

Валентина Георгиева и нейният треньор Филип Янев се завърнаха в България след участието на Олимпийските игри в Париж, където 18-годишната Георгиева завърши на пето място на финала на прескок на турнира по спортна гимнастика. Пред журналисти гимнастичката призна, че все още не може да осъзнае напълно какво е направила при дебюта си на най-големия спортен форум в света.

„Все още не мога да осъзная какво направих. Впоследствие започва да идва малко разум, че това, което направих е история. Емоциите са много. Показах, че ще се върна по-силна и се върнах по-силна“, коментира Георгиева на родна земя.

„За мен спомен ще остане, че за 18-ия си рожден ден си направих подарък да се класирам за финала. Финалът също е незабравима дата, защото за мен беше дебют. Наистина не очаквах. Влезнах с девета оценка, приключих с пета. По-доволна няма как да бъда“, добави спортистката.

„За мен не беше изключително важно да влезна във финала, защото аз се представих по възможно най-добрия начин. Останах здрава и реално финалът беше бонус. Часовете в очакване – това беше най-дългият ни ден. Последната оценка излезе в 11 без 5, а ние сме будни от 5 сутринта. Когато разбрахме, че оставам във финалната осмица всички избухнахме. Четвъртото място боли повече, отколкото петото. Останах на 4 или 5 десети от третото място. За мен петото място е напълно достатъчно“, каза още Георгиева.

Цялото интервю вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е кандидатът за вицепрезидент на Камала Харис?
Кой е кандидатът за вицепрезидент на Камала Харис?
Светлана Каменова пред БНТ: Олимпийските игри са за равенство (ВИДЕО)
Светлана Каменова пред БНТ: Олимпийските игри са за равенство (ВИДЕО)