НОВИНИ

Валежи и гръмотевични бури в средата на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
21:00, 03.07.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Валежи, гръмотевични бури и условия за градушки ни очакват в средата на седмицата. Под влияние на студен атмосферен фронт приближаващ страната след сряда и ще захладнее.

След слънчевото начало на деня утре, в следобедните часове над западните райони от страната ще превали за кратко. Вятърът ще е слаб, в Източна България до умерен, от изток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по Черноморието - малко по-ниски. Денят по крайбрежието ще е слънчев, с до умерен вятър.

Температурата на морската вода е около 24 - 25°. Вълнението на морето ще е 2 бала, след обяд на юг ще се усили до 3.

В планините около и след обяд ще има купести облаци и в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър.

Времето на континента - в повечето райони ще е слънчево, на юг и горещо, но от Прибалтика, през Централна Европа до Пиренеите, по преминаването на студен атмосферен фронт, ще има валежи и гръмотевици, на места явленията ще са интензивни. Над централните райони от Балканите, главно в планините ще превали.

У нас и във вторник в Западна България ще има места с краткотрайни следобедни превалявания, но в сряда на повече места в Западна, а в четвъртък - и в Централна и Североизточна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.

Температурите на изток ще са все още високи, но от запад още в сряда ще започне понижение, което ще продължи и през следващите дни.

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Генов спечели критериума от "Долчини къп" в София
Николай Генов спечели критериума от "Долчини къп" в София
Ян Непомняшчи спечели Турнира на претендентите кръг преди края
Ян Непомняшчи спечели Турнира на претендентите кръг преди края