НОВИНИ

Валежи и гръмотевици в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:46, 07.06.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат малко по-ниски, в сравнение с вчера, в повечето райони между 26° и 28°, в София - 23°. В следобедните часове на много места ще има валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. В края на деня в Северна България облачността ще намалее, но в Южна ще продължи да вали и през нощта.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за значителни количества и силни гръмотевични бури е обявено в пет области от Югозападна България.

Утре, още през първата половина на деня, ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В почти цялата страна, с изключение на крайните югоизточни райони, ще има валежи, по-интензивни в следобедните часове. Има условия и за градушки. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Максималните ще са между 22° и 27°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но около и след обяд над северното крайбрежие ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По Южното Черноморие ще остане без валежи. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Очакваните максимални температури са около 22 - 23°. Температурата на морската вода от 17° до 19°.

В планините обаче облачността ще значителна, около и след обяд - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 11 и 22 градуса.

С валежи ще бъде утре в много райони от Централна и Източна Европа, включително и почти навсякъде на Балканите, с изключение на северозападните части от полуострова. Слънчево ще бъде в страните от Западна Европа, а в Испания - и горещо.

В сряда ще има повече слънчеви часове и ще вали на по-малко места, главно в източните и планинските райони. В четвъртък се очакват почти повсеместни валежи, в много райони интензивни и придружени от гръмотевични бури. Отново ще има условия и за градушки. Без промяна ще остане времето и през следващите дни - с повече слънце сутрин и с валежи и гръмотевици в следобедните и вечерните часове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стойка и Станимира се хвърлят за финал в Париж
Стойка и Станимира се хвърлят за финал в Париж
Националите ни минават задължителните тестове в Париж
Националите ни минават задължителните тестове в Париж