НОВИНИ

Папалезов е с обвинение за участие в организирана престъпна група, ръководена от Божков

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:25, 07.06.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Повдигнато е обвинение срещу Ангел Папалезов, директор на сектор “Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция “Национална полиция“. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Обвинението е за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности и пране на пари. Папалезов е с мярка за неотклонение "подписка".

Маджарова коментира и акцията в МВР по повод обвиненията срещу Папалезов.

БНТ: Кое наложи да нахлуете в ГДНП по случая Папалезов?

Валентина Маджарова: Този глагол нахлуя лично мен много ме притеснява и изобщо не бих го използвала в ситуацията. Действително едно процесуално следствено действие в един кабинет, да, кабинетът се намира в Главна дирекция Национална полиция, тъй като лицето, което се обследва в образуваното досъдебно производство работи там. Този български гражданин към момента вече е предявено обвинение за престъпление по чл. 321, ал. 3. Т. е. участие в организирана престъпна група с користна цел, пряката цел на групата е трафик и държане на движими културни ценности, но също така и извършване на пране на пари. Много държа да отбележа, че всъщност ръководителят на тази група, според предявеното обвинение и според доказателствената съвкупност, до момента по това досъдебно производство е г-н Васил Божков.

От прокуратурата не уточниха кога и по какъв начин, като ръководител на тази престъпна група, ще бъде повдигнато обвинение на Васил Божков. Допълниха, че по разследванията, по които на него вече са му повдигнати обвинения, има и такова за злоупотреба с културно исторически ценности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж с психични проблеми преби сестра си
Мъж с психични проблеми преби сестра си
Кога ще върнат нощния транспорт в София?
Кога ще върнат нощния транспорт в София?