НОВИНИ

Валежи и захлаждане се очакват в началото на новата седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:24, 20.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

С по-често облачно време ще започне новата седмица. Още в понеделник вечер се очакват и валежи от дъжд.

Преди това обаче, в неделя ще се задържи предимно слънчево. Максималните температури ще се са без съществена промяна, в сравнение с днес – от 11° до 16°, в София – около 12°. Ще духа слаб, предимно южен вятър.

Сутринта ще бъде хладно с минимални температури в повечето райони между 2° и 7°. На места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска облачност.

И на морския бряг сутринта на места ще има мъгли, но след обяд и там ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 14°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Слънчево ще бъде и в планините. Ще духа умерен вятър с посока от запад-югозапад. Температурите ще се повишат и максималните в курортите ще са от 7° на Алеко, 11° в Боровец до 13° в Пампорово и Банско.

На Балканите ще бъде почти тихо. В сутрешните часове в котловините и низините ще има условия за намалена видимост, но след обяд ще преобладава слънчево време.

В по-голямата част от Европа облачността ще е значителна, с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици на Пиренейския полуостров и в западната половина от Средиземно море. Дъжд ще превалява и на много места в Западна и Централна Европа. Ветровито със значителни снеговалежи ще бъде времето в Норвегия и Европейска Русия.

У нас в понеделник облачността ще започне да се увеличава. Привечер на места в Западна България ще превали и дъжд, а във вторник валежи ще има и на изток. Ще започне и захлаждане. По-често облачно ще бъде и в сряда, със слаби валежи главно в Южна България. В четвъртък сутринта ще е сравнително хладно, но през деня, с ориентиране на вятъра от югоизток, ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финландия обмисля изграждане на ограда по границата с Русия
Финландия обмисля изграждане на ограда по границата с Русия
Ливърпул наказа Арсенал
Ливърпул наказа Арсенал