НОВИНИ

Валежи и захлаждане в началото на новата седмица

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
13:04, 07.09.2024
Чете се за: 02:15 мин.
У нас

С купесто-дъждовна облачност ще бъде днес в много райони от Източната половина от страната, както и в планинските части в Южна България и на много места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър с посока от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

И през нощта в крайните югозападни райони ще има временно интензивни валежи и гръмотевици, но до сутринта ще спрат, облачността ще се разкъсва и ще намалява и утре през деня ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са без промяна - от 25° до 30°, в София - около 27°.

И на морския бряг ще бъде слънчево, с повече облаци след обяд, но и там валежи не се очакват. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Слънчево ще бъде и в планините, с повече облаци след обяд в масивите от Югозападна България. Макар, че и там валежи не се очакват, ще бъде много ветровито с умерен, временно силен вятър с посока от север-североизток.

Слънчево ще се задържи и в по-голямата част от Балканите, главно в планините и в Гърция ще превали и прегърми.

Чувствително захлаждане предстои у нас в началото на новата седмица - максималните температури в понеделник и вторник ще се понижат с около 7-8 градуса. Още през нощта срещу вторник ще започнат валежи, ще продължат и във вторник - очаква се да са интензивни и значителни по количество, на места придружени от гръмотевици. В четвъртък районите с валежи ще намалеят, ще има и слънчеви часове, ще започне и затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Срещу безводието: Жители на свищовски села отново излязоха на протест
Срещу безводието: Жители на свищовски села отново излязоха на протест