НОВИНИ

Валежи или слънце през уикенда?

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 27.04.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса, в комбинация с умерен северен вятър. Превалявания ще има главно в източната половина от страната и в планинските райони. През нощта вятърът ще отслабне, а слаби валежи от дъжд се очакват в Централна България.

Температурите и утре ще останат много по-ниски от обичайните за края на април, минималните между 0° и 7°, на морския бряг около 9°, а максималните между 13 и 18 градуса.

Ще бъде слънчево, с повече облаци в следобедните часове, но с малка вероятност за валежи. Вятърът ще е слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен от север.

В планините облачността ще е променлива, често значителна, но и там ще е почти без валежи. Повече слънчеви часове ще има над масивите от Западна България. Максималните температури ще се повишат и в курортите ще са между 4 и 6 градуса. Ще духа умерен северен вятър.

В много райони от Европа ще има валежи от дъжд, на Скандинавския полуостров все още от сняг. Затоплянето в Португалия и Испания ще продължи и ще обхване и Апенините, и Балканите.

Повишението на температурите у нас ще продължи и през следващите дни, но времето ще остане твърде променливо.

През почивните дни валежи и гръмотевици ще има главно в Западна България, а в началото на новата седмица на повече места в страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осмото държавно първенство по баскетбол на колички започва на 13 май в София
Осмото държавно първенство по баскетбол на колички започва на 13 май в София
Весела Лечева получи награда за програмата "Научи се да караш ски"
Весела Лечева получи награда за програмата "Научи се да караш ски"