НОВИНИ

Валежи от дъжд и гръмотевици, с температури до 23 градуса до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 02.04.2021
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

След слънчевото утро, в близките часове от северозапад ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в много райони ще има краткотрайни валежи от дъжд, на много места придружени и от гръмотевици.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса.

През нощта облачността ще се разкъса и намалее. Слабо ще превалява все още само в южните части от страната. Минималните температури в повечето райони утре ще бъдат между 4 и 9 градуса.

През деня ще се задържи облачно и дъждовно, на много места ще превалява дъжд главно в южните райони ще има и гръмотевици. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад и ще е умерен.

С него ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижат. Максималните ще бъдат между 14 и 19 градуса, по-ниски по Черноморието от 10° до 15°.

Облачно и с валежи ще бъде и в планините, като над 1800 метра ще вали сняг. На много места в масивите от Южна България и ще прегърми.

Ще бъде ветровито с умерен, по високите и открити части силен вятър. Опасността от лавини извън обработените ски писти в курортите остава повишена.

И в неделя ще преобладава облачно време, с валежи, на места в Южна и Източна България значителни. Температурите ще са почти без промяна.

На места във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта срещу понеделник и в Лудогорието, дъждът временно ще се примесва сняг.

Още през нощта срещу понеделник в Западна България валежите ще спрат, в понеделник ще спрат и в източните райони. Облачността от запад ще се разкъсва и намалява, ще започне ново затопляне.

Във вторник ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е сравнително студено, но дневните температури ще продължат да се повишават.

През нощта срещу сряда от северозапад ще започне ново увеличение на облачността, на места с валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува нова порция студен въздух.

В сряда ще преобладава облачно време, ще превали на повече места в страната. Дневните температури ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирбис-Скейт ликуват с шеста поредна титла на България
Ирбис-Скейт ликуват с шеста поредна титла на България
Ашли Барти - Бианка Андреску е финала в Маями
Ашли Барти - Бианка Андреску е финала в Маями