НОВИНИ

Валежите на повечето места в страната ще спрат до вечерта

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 14.12.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдават се предупрежденията за значителни валежи и тази нощ.

От началото на валежната обстановка в петък до момента най-много е валяло на Рожен - 152 л/кв.м и в Кърджали - 87, като 30 от тях са паднали през последните 24 часа.

Днес в по-голямата част от страната ще вали сняг, в източните части - дъжд. По-значителни ще са в Рило-Родопската област, но до вечерта в повечето райони временно ще спрат. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между между 2° и 7°, в София - около 1°.

През следващото денонощие валежи от сняг ще има главно в Източна България. В западната половина от страната през деня ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен, в източните райони - временно силен север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 0° и 5°.

В планините ще е предимно облачно и мъгливо, а валежи от сняг се очакват главно в Източна Стара планина и Странджа.

Ще бъде ветровито, ще духа до умерен, в източните райони временно силен североизточен вятър. По планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

Облачно ще бъде и в по-голямата част от Балканите, с валежи от сняг в централните и източните райони. Без валежи ще остане на юг, а там след обяд и облачността ще се разкъсва и намалява.

С валежи ще бъде и в много райони от Европа. Предимно слънчево ще е в Южна Франция, на Пиренейския полуостров и Италия. Максималните температури в европейските столици ще бъда от 0° в Москва до 16° в Мадрид.

У нас през следващите няколко дни температурите ще се задържат по-ниски от обичайните, като минималните ще са между минус 3° и 2°, максималните - най-често между 0° и 5°. Ще бъде предимно облачно, с валежи, в повечето райони - от сняг. Ще има условия и за навявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортните клубове на ЦСКА са категорично против търга за базите им
Спортните клубове на ЦСКА са категорично против търга за базите им
4 населени места в Смолянско остават блокирани заради лошото време
4 населени места в Смолянско остават блокирани заради лошото време