НОВИНИ

Валежите постепенно ще спират

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 30.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Сняг, силен вятър и проливни валежи от дъжд в последния ден от ноември. След планините и планинските райони най-дебела е снежната покривка в София - 13 см, където е и най-голямото количество валеж до 11.00 часа днес - повече от 40 литра на кв. метър.

Оправдават се предупрежденията и за опасно силни пориви на вятъра. Сняг вали все по-източно, в последните часове вече и в Шумен, и в Разград и освен в планините и планинските проходи, условия за образуване на преспи и навявания ще има и в Лудогорието.

През деня валежите постепенно ще спират, най-късно, едва в края на деня в североизточните райони от страната. Ще остане ветровито, с умерен северозападен вятър. Максималните температури вече в цялата страна ще се понижат и ще са между 3° и 8°, по Черноморието – от 9° до 12°.

През нощта вятърът в повечето райони временно ще отслабне, само в Източна България ще се задържи умерен, все така от северозапад. Минималните температури утре ще са между минус 3° и 2°, но на места в котловините на Югозападна България ще паднат до минус 10°.

Утре ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Облачността ще е променлива, намаляваща в следобедните часове на места до предимно слънчево. Максималните температури ще са между 7° и 12°, малко по-ниски по високите западни полета.

Температурите в планините ще се повишат и максималните в курортите ще са от минус 2° на Алеко до 6° в Банско.

Облачността често ще намалява до слънчево време. Много ветровито време, със силен, по билата и временно бурен вятър от северозапад.

В четвъртък затоплянето ще продължи, но по-късно през деня отново ще завали. Ще започне бързо и рязко понижение на температурите. През нощта срещу събота и в събота до обяд на много места ще превалява, в някои райони в северозападната част от страната дъждът ще премине в сняг. След обяд валежите ще спрат, от запад и облачността ще се разкъса и ще намалее. Много студено ще бъде в неделя сутринта, но дневните температури ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бременна жена пропадна в шахта до Централна поща в София
Бременна жена пропадна в шахта до Централна поща в София
Левски възнегодува от темата за "Българска армия" по време на преговорите за кабинет
Левски възнегодува от темата за "Българска армия" по време на преговорите за кабинет