НОВИНИ

Валежите ще продължат

bnt avatar logo
от БНТ
13:47, 11.12.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Предупреждение от първа и втора степен за проливни валежи е обявено днес в почти цялата страна. В централните райони на Южна България се очакват количествата между 40 и 70 л/кв.м. Код жълто за силен южен вятър с пориви до около 90 км/ч е обявен в източната половина от страната и в южните райони. Там ще остане необичайно топло с максимални температури между 10° и 15°. В Северозападна България ще бъде съществено по-хладно с температури около 3 - 4°. Започналите от югозапад валежи постепенно ще обхванат цялата страна.

През нощта ще продължи да вали, а в Централна и Източна България ще продължи да духа силен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще са от 2 - 3° в западните райони до 12° в източните.

Максималните температури утре също ще са в широки граници - от 3 - 4° на места в Западна България до 13-14° в източната половина от страната, където за пореден ден е в сила предупреждение за много силен вятър, все още с посока от юг-югоизток.

Ще бъде предимно облачно, на места все още с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България. С него ще прониква по-студен въздух и вечерта в Западния Предбалкан и котловинните полета в западните райони ще започне да превалява сняг.

Облачно и с валежи от дъжд ще бъде и по Черноморието. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде облачно, но и мъгливо. Ще вали и дъжд, и сняг, като границата ще е на около 1000 - 1200 метра надморска височина.

Ще бъде и много ветровито, с умерен и силен югозападен вятър, който след обяд в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

С умерен и временно силен северозападен вятър ще нахлува по-студен въздух и в северозападната половина от Балканите температурите ще се понижат значително. Там ще вали сняг, а в останалите райони от полуострова - дъжд, като на много места количествата ще са значителни.

У нас през новата седмица температурите навсякъде ще се понижат и в по-голямата част от страната ще са почти без дневен ход - минималните ще са между минус 3° и 2°, максималните - най-често между 0° и 5°. Ще бъде предимно облачно и с валежи - и от дъжд, и от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив София завърши годината с успех над Арда
Локомотив София завърши годината с успех над Арда
Ентусиасти се къпаха на минус 61 градуса в Сибир
Ентусиасти се къпаха на минус 61 градуса в Сибир