НОВИНИ

Валежите ще спрат през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
13:45, 03.04.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Днес с умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще продължи да застудява - следобед ще е предимно между 11° и 16°. Ще има валежи и от дъжд, в планините - от сняг. В Южна България ще има и гръмотевици. Почти без валежи ще е покрай Дунав, там и облачността често ще намалява до слънчево.

В Северна България още в началото на нощта валежите ще спрат, а на юг чак след полунощ. Утре преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Сутрешните температури ще са между минус 1° и плюс 4°, а максималните за деня ще са между 10° и 15°. Следобед над Югозападна България отново ще се заоблачи и на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Вятърът ще отслабне.

Над планините облачността ще е по-често значителна, в масивите от Западна България със слаби валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1000 метра надморска височина. Ще духа умерен, по билата и силен вятър от запад-северозапад.

Над южната част от Балканите ще бъде предимно облачно, на места с краткотрайни превалявания. Над северната ще е с променлива облачност, сутринта по-често намаляваща до слънчево.

У нас във вторник преди обяд все още на отделни места в Южна България ще има слаби валежи от дъжд. В сряда ще е предимно слънчево и дневните температури ще се повишат с 4 - 5 градуса. В четвъртък отново ще превали и прегърми, но в петък и събота ще е слънчево и по-топло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шарл Мишел нарече убийствата на цивилни в Буча "клане", Урсула фон дер Лайен: Ужасена съм
Шарл Мишел нарече убийствата на цивилни в Буча "клане", Урсула фон дер Лайен: Ужасена съм
Йордан Петков: Тези деца създадоха нещо уникално
Йордан Петков: Тези деца създадоха нещо уникално