НОВИНИ

Валежите в първите два дни от месец март

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 01.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес, в първия ден от месец март, са положителни, от 5° в Плевен, Шумен, Разград, Добрич и Казанлък до 10° в Сандански. В София, след 5° вчера, тази сутрин беше 6° .

В следобедните часове ще бъде облачно, а на места ще остане и мъгливо. На много места в Западна и Централна България ще има валежи, по-значителни - в крайните югозападни райони.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат- между 12° и 17°, по Черноморието - около 10°. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

И през нощта ще се задържи облачно и с валежи. Минималните температури утре в повечето райони ще бъдат между 4° и 9°, в София – около 6°, а максималните - между 8° и 14°.

На много места в страната, с изключение на Източна България, ще има валежи от дъжд, по-значителни отново в югозападните райони. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

По Черноморието на отделни места е възможно да преръми. Максималните температури там ще бъдат между 8° и 10°. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще остане много ветровито. Ще духа силен вятър от юг-югоизток, който едва след обяд ще отслабне и ще се ориентира от северозапад.

Ще има и валежи, по-значителни в Родопите, като границата между сняг и дъжд ще се спусне до около 1600 метра надморска височина.

В неделя, 3-ти март, сутринта облачността ще е все още значителна, на отделни места в Западна България - със слаб дъжд, но след обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява.

В понеделник денят ще започне със слънчево, на места мъгливо време, но по-късно през деня отново ще завали, като валежите ще продължат и във вторник.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Аврамов ще продължи кариерата си в Италия
Божидар Аврамов ще продължи кариерата си в Италия
Обезвредиха опасна ръчна граната на плажа в Равда (СНИМКИ)
Обезвредиха опасна ръчна граната на плажа в Равда (СНИМКИ)