НОВИНИ

ВАП проверява игрищата в цялата страна, заради инцидента в Асеновград

bnt avatar logo
от БНТ
14:47, 17.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Върховната административна прокуратура разпореди проверка на площадките за игра в цялата страна. Магистратите се самосезираха заради инцидента с 3-годишното дете от Асеновград, което се бори за живота си, след като футболна врата падна върху него. По случая работи Районната прокуратура в Пловдив.

Инцидентът е станал вечерта на 3 юни, когато деца са ритали топка на игрището. Най-вероятно едно от тях е закачило футболна врата и тя е паднала върху тригодишното момченце. От удара малкият Макси е бил в безсъзнание часове наред и лекарите са се борили за живота му. Приет е с черепно-мозъчна травма и от две седмици е в болница.

"Не знам защо никой през всичките тези години не е предприел някакви мерки този вид врати да бъдат укрепени, това са подвижни врати, местят си ги на удобни за тях места, но самата конструкция е така проектирана, че това си е бомба със закъснител", каза по телефона баща на пострадалото дете Стоян Радичев.

Игрището е общинско, но се стопанисва от футболен клуб "Сокол".

Подвижните врати се използвали за детската школа. Общината обаче не е разрешавала поставянето им. Хората от квартала настояват да бъдат взети незабавни мерки.

Договорът на футболния клуб за стопанисване на стадиона изтича в края на месеца. Заради инцидента от общината обмислят промени в условията за ползване на спортните съоръжения.

"Ще им ги предоставим само тогава, когато имат футболни срещи, явно те не могат да се справят", допълни Георги Златев, главен експерт "Хуманитарни дейности" в община Асеновград.

Стадионите в околните села също се стопанисват от футболни отбори, а общината ще провери всички за потенциално опасни съоръжения. Утре 3-годишният Макси ще бъде изписан от болницата, но родителите все още се съвземат от преживяното.

Репортер: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Египет въвежда изискване за QR код в сертификата за PCR тест
Египет въвежда изискване за QR код в сертификата за PCR тест
Близки на задържания полицай от Трето РПУ-Пловдив на протест пред съда
Близки на задържания полицай от Трето РПУ-Пловдив на протест пред съда