НОВИНИ

Футболна врата падна върху дете на стадион в Асеновград

bnt avatar logo
от БНТ
10:58, 17.06.2021 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Футболна врата падна върху 3-годишно дете на стадион в Асеновград.

Детето е получило черепно-мозъчна травма и е било в безсъзнание, но след усилията на лекарите в момента се намира в стабилно състояние.

Според сигнала, получен в полицията, няколко деца са ритали топка. Едно от тях я удря по-силно и тя се стоварва върху малкото дете.

Едно дете най-вероятно си е закачило крака, повдигнало е вратата в задния край леко и просто вратата е паднала напред. Тя е нестабилна, това са врати сигурно отпреди 50 години, където цялата им конструкция е такава, че просто падат. Не знам защо никой през всичките тези години не е предприел някакви мерки този вид врати да бъдат укрепени, това са подвижни врати, местят си ги на удобни за тях места, но самата конструкция е така проектирана, че това си е бомба със закъснител. Въпрос на време е някой да я повдигне отзад и тя пада напред, каза Стоян Радичев, баща на пострадалото дете.

Инцидентът е станал в кв. "Долни Воден" на 3 юни. За него обаче се разбира едва вчера, по време на сесията на Общинския съвет в Асеновград.

По случая се води досъдебно производство, продължават и разпитите на свидетели.

Игрището е общинско, но се е използвало от ФК "Сокол" за тренировки. От общината обявиха, че вратата ще бъде премахната и няма да се използва повече.

Репортер: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберто Манчини: Заслужена победа
Роберто Манчини: Заслужена победа
България в група с Бразилия и Русия на световното по волейбол за девойки U18
България в група с Бразилия и Русия на световното по волейбол за девойки U18