НОВИНИ

"Вашингтон поуст": Пощенски служител в Пенсилвания се отказа от показанията си за изборни нарушения

вашингтон поуст пощенски служител пенсилвания отказа показанията изборни нарушения
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
06:49, 11.11.2020
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Пощенският служител на щата Пенсилвания Ричард Хопкинс, който се оплака от нередности при отчитането на гласовете, оттегли показанията си, съобщи в. "Вашингтон поуст”.

Според изданието работникът в сферата на услугите Ричард Хопкинс първоначално е заявил, че началникът на пощенската служба в Пенсилвания е инструктирал подчинените да завеждат бюлетините, получени след изборния ден, с по-ранна дата. По-късно в хода на разследването Хопкинс заяви пред Службата на генералния инспектор на пощенската служба на САЩ, че се отказва от твърденията си и подписа отказ от отговорност, пише изданието.

Общите избори в САЩ се проведоха на 3 ноември. Според оценки на водещи американски медии кандидатът за президент на САЩ Джоузеф Байдън си е осигурил повече от 270 електорални гласа, които са му необходими, за да победи републиканеца Доналд Тръмп в борбата за президентския пост.

След изборите в САЩ: Байдън призова за единство, Тръмп не признава поражение

Байдън обяви победата си на изборите. Тръмп не призна поражението и обяви намерението си да се обърне към съдилищата по отношение на преброяването на гласовете, тъй като според него е имало многобройни нарушения от страна на демократите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите решават за извънредния труд и за преименуването на 24 май
Депутатите решават за извънредния труд и за преименуването на 24 май
Почитаме Св. Мина
Почитаме Св. Мина