НОВИНИ

Весела Лечева беше обявена за почетен гражданин на Златарица

Весела Лечева ще бъде обявена за почетен гражданин и на Полски Тръмбеш.

Весела Лечева
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
10:54, 08.09.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Българския стрелкови съюз и член на комисия на МОК Весела Лечева бе обявена за почетен гражданин на Златарица.

Лечева е бивш министър на младежта и спорта, депутат, двукратен олимпийски медалист, петкратен световен шампион, стрелец №1 на 20-и век. Близо 40 години тя утвърждава името на България като спортист, ръководител, общественик.

Званието „Почетен гражданин на Златарица“ беше връчено на Весела Лечева от кмета Петър Ганев в деня, в който градът отбеляза своята 50-а годишнина. Градоначалникът припомни, че през годините Лечева е помагала на Златарица при реализирането на редица важни проекти.

„Може би много от вас ще се изненадат, че ви наричам съграждани. Но аз се обръщам към вас така всеки път. За мен това признание е огромна чест. Приемам званието с чувство на голяма отговорност и обич към вас. Знаете за моята дълга спортна кариера, покорявала съм много върхове. И моята най-важна цел е била да поставям на най-високия връх българското знаме. Днес отново съм горда, че съм българка“, каза в словото си Весела Лечева.

Златарица отбеляза с пищни тържества 50 години от обявяването си за град. На централния площад беше вградена капсула на времето с послание за следващите поколения. Митрополит Григорий отслужи водосвет за здраве и благополучие на хората от града.

В неделя, 8 септември, Весела Лечева ще бъде обявена за почетен гражданин и на Полски Тръмбеш на тържествена церемония в града.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все повече българи прибягват до бързи кредити, за да си купят стоки или услуги
Все повече българи прибягват до бързи кредити, за да си купят стоки или услуги