НОВИНИ

Весела Лечева дари световната си купа по стрелба на новия образователен и олимпийски център на НСА

весела лечева дари световната купа стрелба новия образователен олимпийски център нса
bnt avatar logo
от БНТ
17:07, 12.12.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на официалното откриване на новия образователен и олимпийски център в Националната спортна академия "Васил Левски", където ще се провеждат лекции, занимания и събития, които да популяризират ценностите на спорта и олимпийските ценности сред ученици и студенти.

Лечева, която е петкратна световна шампионка, олимпийска вицешампионка и носител на четири световни купи по стрелба, дари един от кристалните си трофеи за експозицията на центъра.

В музея може да се види още Указът на цар Борис III, с който през 1942 година Академията e основана като Държавно висше училище за телесно възпитание. Един от най-интересните експонати е и първата Материална книга - от учебната 1942/43 г., запазена в напълно автентичен вид.

"Правя мой личен подарък на новия образователен център, като пожелавам успех в новите начинания. За мен е чест да даря една от четирите ми световни купи, защото тя е плод на усилията на успешно реализирани методики, без които не могат да се постигнат успехи в световния спорт. Благодаря на преподавателите и всички професионалисти, които работят за развитието на българския спорт", каза министърът на младежта и спорта пред присъстващите студенти, преподаватели, академично ръководство.

Министър Лечева присъства и на откриването на новата атлетическа писта и съоръжения, които са отлично място не само за подготовка на студентите, но и място, на което гражданите могат да спортуват срещу съвсем символична такса.

"НСА затвърждава своя авторитет и не спира да се развива. Това е единственото по рода си висше спортно училище, което дава възможност на бъдещите учители, треньори, специалисти да се готвят при отлични условия. Допълнително предимство на реновираното съоръжение е, че то може да приема граждани, които да упражняват спорт в свободното си време", завърши Весела Лечева.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са версиите за тежката катастрофа с туристи край Младиново (обобщение)
Какви са версиите за тежката катастрофа с туристи край Младиново (обобщение)
ВКС окончателно: Симеон Сакскобургготски е собственик на парка и двореца "Врана"
ВКС окончателно: Симеон Сакскобургготски е собственик на парка и двореца "Врана"