НОВИНИ

Ветровито днес, с валежи главно в планините

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 31.01.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София около минус 3°, а максималните - между 2° и 7°, в София - около 3°.

Облачността ще е променлива, значителна над планините и планинските райони и главно там ще има валежи от сняг. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна. На места ще превали дъжд, в сутрешните часове - сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще преобладава облачно и ветровито време. Ще има превалявания от сняг и условия за снегонавявания. Ще духа умерен и силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 9°.

В сряда в по-голямата част от страната, с изключение на югозападните райони, ще духа умерен северозападен вятър. Ще има по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността, а вероятността за валежи е малка. Дневните температури ще са с градус-два по-високи.

В четвъртък вятърът за кратко ще се ориентира от запад-югозапад и температурите още ще се повишат. Облачността ще се увеличава и вплътнява и след обяд от запад ще започнат слаби валежи от дъжд и сняг.

В петък и събота от северозапад ще нахлува по-студен въздух. Ще преобладава облачно време, на места с валежи, предимно слаби и предимно от сняг.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите се събират на извънредно заседание днес
Депутатите се събират на извънредно заседание днес
Хари Стайлс ще пее на наградите "Грами"
Хари Стайлс ще пее на наградите "Грами"