НОВИНИ

Везенков блести за Олимпиакос, Реал Мадрид с девета победа в Евролигата (ОБЗОР)

Испанският тим надигра отбора на Байерн Мюнхен с 68:64

БК Реал Мадрид
bnt avatar logo
от БНТ
10:03, 14.12.2022 (обновена)
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Реал Мадрид записа пета победа в последните си шест мача в Евролигата.
Испанският тим надигра отбора на Байерн Мюнхен с 68:64 като гост в мач от 13-ия кръг на Евролигата. Испанският гранд вече има в актива си 9 успеха и 4 поражения, като заема четвърто място в класирането, докато Байерн е с баланс от 4 победи и 9 загуби, и заема 16-а позиция.

Еди Таварес отбеляза 14 точки за Реал Мадрид и добави 8 борби на сметката си. Серхио Люл реализира 11 точки. Джанан Муса се разписа с 10 точки и 7 борби.

Отело Хънтър бе най-добър за Байерн Мюнхен с 14 точки. Кори Уолдън остана с 11.

На 15 декември Реал Мадрид гостува на Жалгирис, Байерн Мюнхен ще играе отново у дома срещу Валенсия.

Друг испански тим Валенсия постигна домакински успех над гръцкия Панатинайкос с 94:91 след продължение. След шестия си успех от 13 мача, Валенсия заема 12-о място в подреждането в Евролигата, докато Панатинайкос е десети със същия актив.

Боян Дублевич бе най-полезен за домакините с 23 точки и 8 борби, а 20 точки реализира Крис Джоунс. Дуейн Бейкън вкара 22 точки за гръцкия състав, а Дерик Уилямс завърши с 21 точки, 9 борби и 4 асистенции.

Отборът на Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, победи лидера в баскетболната Евролига Фенербахче с 94:67 като домакин в Атина. Гръцкият гранд постигна девета победа от 13 срещи, а съставът от Истанбул допусна едва втора загуба като гост и общо трета от началото на редовния сезон.

Александър Везенков отново бе най-резултатен за успеха на Олимпиакос. Българският национал завърши с 21 точки, от които 3 тройки и добави 4 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 25 минути на терена. Везенков стартира много силно двубоя и отбеляза 13 точки в първата част, помагайки за аванс от 31:11 за домакините след 10 минути игра. До края на мача интрига нямаше в нито един момент. Фенербахче, който бе застигнат от проблеми с контузии преди срещата, не успя да се съвземе, като на почивката изоставаше с 31:58, а след 30 минути игра - с 51:74.

Янулис Ларендзакис и Алек Питърс добавиха по 12 точки за домакините, а за турския гранд Карстън Едуардс вкара 13 точки.

На 15 декември за състава на Олимпиакос предстои гостуване на АСВЕЛ Вильорбан във Франция в следващия кръг от Евролигата за мъже.

Сръбският Цървена звезда надигра Жалгирис (Литва) със 77:73 като домакин в Белград и записа шести пореден успех. Цървена звезда излезе на девета позиция във временното класиране с актив 7-6, а литовският тим е 11-ти с баланс 6-7.

Аржентинецът Лука Вилдоса отбеляза 27 точки за победата на гранда от Белград, а Неманя Недович се включи с 21 точки, 4 борби и 4 асистенции. Кийнан Еванс реализира 18 точки и 8 борби за гостите от Каунас.

Френският АСВЕЛ Вильорбан се справи у дома със съпротивата на другия сръбския отбор Партизан с 91:87. Успехът бе пети от 13 изиграни срещи за АСВЕЛ, който е 13-и в подреждането към момента, а Партизан допусна девето поражение и се смъкна до 15-о място.

Гостите имаха преднина от 48:47 на почивката, но баскетболистите на АСВЕЛ изиграха по-силна трета част и поведоха със 73:66 преди финалните 10 минути.

Нандо дьо Коло поведе домакините към победата с 32 точки, а за Партизан Данте Екзъм завърши с 26 точки и 6 асистенции.

В друга среща от 13-ия кръг на Евролигата снощи Армани Олимпия Милано претърпя поражение като домакин на Макаби Тел Авив със 71:77. Италианците са последни, 18-и в класирането с едва три победи и десет поражения, от които девет поредни. Съставът от Израел заема осмо място с актив 7-6.

Лоренцо Браун бе най-полезен за гостите с 20 точки, 5 борби и 8 асистенции, а за Армани Олимпия Милано Били Барън се отчете с 18 точки и 5 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иван Иванов започна с убедителна победа на "Ориндж Боул"
Иван Иванов започна с убедителна победа на "Ориндж Боул"
Мустафа Карадайъ: Днешният ден е исторически, това изисква отговорно държавническо мислене
Мустафа Карадайъ: Днешният ден е исторически, това изисква отговорно държавническо мислене