НОВИНИ

Виктория Томова пред БНТ: Няма какво да се оправдавам (ВИДЕО)

И двата мача бяха добър опит за мен, мога да взема само позитивите от тях, отбеляза най-добрата българска тенисистка след края на участието си на Игрите в Париж

виктория томова бнт оправдавам видео
bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 29.07.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Тенис
Слушай новината

Виктория Томова не успя да намери място в следващата фаза на олимпийския турнир за жени на Игрите в Париж. Най-добрата тенисистка допусна обрат срещу Ема Наваро след 1:2 сета (7:6 (5), 4:6 и 1:6.

Пред БНТ българката подчерта, че напоследък е натрупала доста умора, докато американката е била по-свежа, което е оказало голямо влияние за третия сет. Томова обърна внимание и на условията във френската столица, като взе под внимание и на част от отсъжданията на съдията.

„Може би ми повлия не само това, че имах по-малко от 20 часа между първия и втория мач, просто напоследък ми се натрупаха доста срещи. Тя не е играла миналата седмица, доста е горещо в последните турнири. Все пак е лято, днес условията бяха тежки и беше 30 градуса. Да, тя беше по-свежата в третия сет, за съжаление“, бяха първите думи на софиянката.

Наваро сервираше по-добре в третия сет, започна да взима по-добре топките от бекхенд, аз взимах повечето точки в първия, когато играех с топспин към нейния бекхенд, тъй като той е много по-плосък. Мисля, че намери вариант, в който повече да ме натиска и повечето й точки дойдоха в третия сет по този начин“, поясни тя.

„Аз не бих казала, че само едно спорно отсъждане отиде в нейна полза. В първия съдията имаше доста решения, които отсъди за нея, но няма какво да се оправдавам. Така е решил, неприятно е. В същия гейм удари две линии в много важен момент при 40:30 в моя полза. Това е тенис, случват се такива неща, приемаш го и продължаваш напред“, каза още най-добрата българска тениситстка.

Участието ми на олимпийските игри определено беше нещо ново за мен, вчера емоциите бяха много хубави. И двата мача бяха добър опит за мен, мога да взема само позитивите от тях. Смятам, че съм равностойна с тенисистки като Наваро, просто трябва да почина няколко дни и да видя какво ще играя занапред“, заяви Томова.

Още от интервюто с Виктория Томова вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гълъбин Боевски е осъден за трафик на наркотици за над 50 млн. долара
Гълъбин Боевски е осъден за трафик на наркотици за над 50 млн. долара
ВАС отхвърли жалбата на Андрей Гюров за отстраняването му
ВАС отхвърли жалбата на Андрей Гюров за отстраняването му