НОВИНИ

Винъс Уилямс започна с победа в Синсинати

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:06, 15.08.2023
Чете се за: 04:22 мин.
Спорт
винъс уилямс отново корта започна победа синсинати
Снимка: БГНЕС

Седемкратната шампионка от Големия шлем Винъс Уилямс заяви, че сега играе на много по-добро ниво, отколкото в началото на изпълнения с контузии сезон 2023 г. Американката записа първата си победа над играч от Топ 20 в последните 4 години. Уилямс победи Вероника Кудерметова на старта на турнира Синсинати Оупън с награден фонд 2,788 милиона долара. Кудерметова водеше с 4-1 и в първия, и във втория сет, но пропусна своите възможности и в крайна сметка позволи на американката да стигне до крайния успех с 6:4, 7:5 в двубой прекъсван на два пъти заради дъжд.

След края на срещата си с Кудерметова, Уилямс каза, че е щастлива да победи световната номер 16 в Синсинати, но е имала притеснения с метеорологичните условия.

„Всъщност се тревожех повече от забавянето на мача ни заради дъжда, защото вече имам травма от Оукланд и всички тези забавяния на дъжда и контузията ми след това, студеното време, казах си: „О, Боже, не мога да позволя това да ми се случи отново.", сподели бившата номер 1.

Уилямс, която в момента е под номер 533 в световната ранглиста заяви още, че успехът преди всичко идва след многото изиграни мачове, освен с тренировки.

"Определено съм доволна, защото свършената работа на корта даде резултат. Нямах много време за подготовка, но вложих много усилия, за да бъда в оптимална форма, когато дойда тук, така че съм доволна от показаното. Бях в трудни ситуации, с изоставах с два пробива, но се радвам, че успях. В тениса тези неща се случват и затова е толкова вълнуващ", коментира седемкратната шампионка в турнирите от Големия шлем Уилямс. каза Уилямс.

Надеждите на 43-годишната тенисистка да се състезава на Откритото първенство на Австралия през януари бяха попарени, след като получи проблем с подколянното сухожилие на турнира в Оукланд. Уилямс се завърна на корта едва през юни, но реши да пропусне Ролан Гарос.

Друга американска шампионка от Големия шлем записа победа в два сета на централния корт в понеделник, за да се присъедини към Уилямс във втория кръг. Слоун Стивънс, шампионката от US Open 2017 г., победи Елизабета Кочарето със 7-5, 6-2 по-рано през деня.

Стивънс, която в момента е номер 38 в света изоставаше с 2:5 в първия сет, но успя в крайна сметка да измъкне успеха от 30-та в света италианка. Във втория кръг тя ще играе срещу защитаващата титлата си, поставената под номер 6 Каролин Гарсия. Французойката води в прекия двубой с 4-2.

„Супер развълнувана съм. Очевидно няма какво да губя и имам какво да спечеля, така че просто ще изляза и ще дам най-доброто от себе си, ще играя моята игра", коментира Слоунс предстоящия мач с Гарсия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души са загинали в Украйна след масирания руски ракетен обстрел
Трима души са загинали в Украйна след масирания руски ракетен обстрел
Средният осигурителен доход за страната за месец юни е 1399,82 лв.
Средният осигурителен доход за страната за месец юни е 1399,82 лв.